MI A BÁNTALMAZÁS?

MI A BÁNTALMAZÁS?

A bántalmazás az, ha valaki szándékosan bánt testileg vagy lelkileg valakit. Ez bárkivel megtörténhet, kortól és helyszíntől, szituációtól függetlenül: bántalmazás érhet valakit az iskolában, a játszótéren, az utcán, otthon vagy akár az interneten. A bántalmazás jelenthet lökdösést, ütést, kötekedést, lopást, megfélemlítést, fenyegetést vagy csúfolódást és kiközösítést csak azért, mert valamiben más vagy, mint a többiek. Ez nem helyes. Ha emiatt bántalmaznak, az nem a te hibád.

RÉSZLETEK

MIT TEHETEK?

Zaklatás tanácsok

LETÖLTÉS

KÉRJ SEGíTSÉGET!

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala, a 116 111 szám ingyenesen, 24 órán át, az egész országból, minden hálózatból, anonim módon hívható. A Kék Vonal honlapján keresztül - www.kek-vonal.hu- a gyerekek, fiatalok biztonságosan és anonim módon írhatnak gondjaikról, az őket foglalkoztató témákról, illetve chaten is beszélgethetnek az ügyelőkkel a chat-szoba megadott nyitvatartási idejében.

KVÍZ

How Well Do Your Friends Know You?

How Well Do Your Friends Know You?

How Well Do Your Friends Know You?

1/1

JÁTSSZ ÚJRA!

MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ PEDAGÓGUSOKNAK

Az itt található, bárki által elérhető, díjmentesen használható útmutatókkali, tanóra vázlatokkal remélhetőleg a pedagófusok segítségére lehetünk a gyerekek közötti kölcsönös együttműködés és nyitottság megteremtésében, emellett hasznosak lehetnek az osztálytársak közötti zaklatás megelőzésében: tanórákon, közös játék és szabadidős tevékenységek alkalmával is.

MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ PEDAGÓGUSOKNAK

Hogyan előzhetem meg az osztálytársak közötti zaklatást és teremthetek barátságos és együttműködő légkört?
Hogy hozhatok létre kellemes légkört az osztályban és jól összehangolt, együttműködésre kész csapatot az osztálytársakból?
Hogy ismerjem fel az osztálytársak közötti zaklatást és milyen módon előzhetem meg?

Az útmutatóban különböző foglalkozásokat és közösségépítő játékokat ajánlunk figyelmedbe, melyek segítségével a tanulók megtanulják felismerni és megnevezni érzelmeiket, csökkenteni a feszültséget, illetve megszabadulni a haragtól és stressztől.

ÁLTALÁNOS GYAKORLATI ÉS ELMÉLETI ÚTMUTATÓ – LETÖLTÉS

TANANYAG 1–3. OSZTÁLYOSOKNAK – LETÖLTÉS

TANANYAG 4–6. OSZTÁLYOSOKNAK – LETÖLTÉS

KEZDŐLAPMI A BÁNTALMAZÁS?MIT TEHETEK?ANIMÁCIÓS KISFILMEKKUTATÁSKÉRJ SEGÍTSÉGET!KVÍZTANÁROKNAK